Cosa vuurschaal Productinformatie
De Cosa vuurschaal is een veelzijdig product van FORNO. Het product is in 3 varianten beschikbaar, zodat het perfect aansluit bij de wensen van de consument. Alle drie kunnen als vuurkorf worden gebruikt.
De Cosa is prachtig ontworpen en biedt een bijzondere ervaring om samen met uw gasten op een sfeervolle manier te koken. Of u nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse steak grilt of een visgerecht bereidt, met de Cosa ontdekt u een nieuwe wereld vol mogelijkheden voor koken in de buitenlucht.
Belangrijke aandachtspunten
Na ontvangst moeten alle verpakkingsmaterialen onmiddellijk van het product worden verwijderd.
Cortenstaal mag niet constant aan vocht worden blootgesteld; het moet in alle situaties goed kunnen afvloeien en luchten.
De producten worden niet verroest geleverd.
We gebruiken uitsluitend Cortenstaal type S355JOWP.
Kustgebieden: We raden aan Cortenstaal niet te gebruiken binnen een straal van 2 km van de kust.
Tijdens het roestproces kan er roestwater uit het product komen.
Boren of schuren in het materiaal is niet toegestaan.
Onderhoud
Het reinigen van de Cosa is niet noodzakelijk. Kookolie en etensresten kunnen na gebruik met een spatel in het vuur worden geschoven. U kunt het bakplaat zelfs voor gebruik reinigen met een vochtige doek. De Cosa is weer- en windbestendig en vereist verder geen onderhoud.
Plaatsing
Zorg voor een vlakke, stevige (geveegde) ondergrond. Als dit niet zorgvuldig wordt gedaan, kunnen er spanningen in het product ontstaan, wat kan leiden tot schade aan het product.
Boor of schuur nooit in het product, omdat dit het product zo verzwakt dat het beschadigd kan raken.
Zorg er altijd voor dat de drainagegaten vrij zijn om vochtophoping te voorkomen.
Montage
Verbind de vier losse poten met de meegeleverde montageplaten.
Bevestig de meegeleverde roestvrijstalen schroeven losjes in de montageplaten.
Plaats de vuurkorf op de grond en draai daarna de roestvrijstalen schroeven vast.
Eerste gebruik van de grillplaat
Bij het eerste gebruik is het belangrijk om te beginnen met een klein vuur. Na ongeveer 25 minuten begint het vuur te branden. De zware grillplaat wordt aan de onderkant heter dan aan de bovenkant. Door dit temperatuurverschil trekt de plaat hol. Na het eerste gebruik heeft de plaat zich 'gezet' en is dit proces niet meer nodig.
De grillplaat werkt het beste na een of twee keer gebruik, wanneer de olie in de plaat is ingebrand. Het koken op de bakplaat wordt na het 'inbranden' gemakkelijker en beschermt de plaat tegen roest wanneer deze niet wordt gebruikt.
Het is het beste om plantaardige olie met een hoog verbrandingspunt te gebruiken, bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Temperatuur
Na ongeveer 25-30 minuten verwarmen heeft de FORNO bakplaat aan de binnenrand een kooktemperatuur van 275-300 graden Celsius bereikt. Wanneer het vuur brandt, kunt u beginnen met het invetten van de grillplaat en meer olie doseren waar u wilt bakken. Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager, zodat u tussen bakken en warmhouden kunt schakelen. Wanneer de bakplaat opwarmt, trekt hij zich lichtelijk hol. Overtollige olie en vetten belanden automatisch in het vuur. Wanneer de grillplaat afkoelt, richt hij zich volledig weer op.